skip to Main Content

İsim Tescil

İnternet isim tescili (alan adı kayıt, domain tescil), işletmenizin internette kendi isim ya da markasıyla varolmasını ilk yapmanız gereken işlemdir. com, net, org, yada yerel ülke uzantısı olan com.tr şeklinde olabilir. İşletmenizin tam ismi, çok uzunsa kısaltması, işletmenize ait bir marka ile internet alan adı tescili yapabilirsiniz. İsim tescil 1 yıldan 10 yıla kadar yapılabilir. İsim tescil etmeniz sadece o ismin size ait olduğunu gösterir. Bu isimle email kullanmak ve web sitenizi yayınlama için ise hosting (barındırma) alanına ihtiyacınız vardır. İsim tescil işlemleri 9-35 usd arasında değişmektedir. 

İsim tescil işlemi ve hosting alanı aldıktan sonra @isminiz.com uzantılı email adreslerinizi açabilir ve bu email adreslerinizi kullanabilirsiniz. Ayrıca yine hosting alanınızda yaptıracağınız web sitenizi yayınlayabilirsiniz.

Çevirimiçi isim tescil ve hosting işlemleriniz için tıklayınız.

Tüm domainler kredi kartıyla sanıt alındıktan sonra otomatik olarak onaylanmatadır. Bu nedenle alan adınızı hemen kullanabilirsiniz.

Com, net, org uzantılı jenerik alan adları için herhangi bir belge gerektirmez. Com.tr uzantılı alan adları için ise bazı belgeler gerekir. Ticari bir işletmeye sahipseniz ticaret sicil gazetesi bu tescil için yeterlidir. Tabi bu alan adının daha önce tescil edilmemiş olması gerekir. Ayrıca marka tescil belgesi de yine om.tr uzantılı isim tescili için yeterlidir. Marka tescil belgesi yerine marka başvuru belgesi ile de isim tescil edebilirsiniz. Ancak marka başvuru belgesi ile yaptığınız başvurular için daha sonra marka tescil belgesi de göndermelisiniz.

Adsoyad.com.tr tescilinde ise nüfus cüzdanı fotokopisi yeterlidir. Adınız ve soyadınızla com.tr uzantılı bir alan adı tescil etmek isterseniz bunun için üzerinde TC kimlik numaranızın yazdığı nüfus cüzdanı yada ehliyetin fotopisini göndermeniz gerekiyor.

Şirketinizin ismini tescil ettikten sonra yönetimin sizde olması, gerektiğinde DNS bilgi güncellemeleri yapabilmeniz ya da başka bir servis sağlayıcıya transfer edebilmeniz için önemlidir. Ayrıca ücretsiz yönlendirmeler, alt isim sunucu yönetimi gibi işlemleri de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Çevirimiçi isim tescil ve hosting işlemleriniz için tıklayınız. 

 


isim tescil, alan adı kaydı, domain tescil

 

This Post Has 0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top
Ara